30
Sep 16

Gör det själv #33

Gör det själv – Kreativa projekt till helgen

Hela veckan har susat förbi i ruskig takt och jag är lite frånvarande från livet. Jag jobbar som vanligt på dagarna, men min övriga vakna tid och i sömnen för den delen, tänker jag på annat. Det händer en viktig och spännande grej i helgen och jag är förväntansfull, pirrig och peppad på samma gång. Förhoppningsvis kan jag berätta mer senare. Men så länge kan ni väl bara hålla tummarna för mig?

I alla fall. Idag ska vi ha en liten inflyttningsfest på jobbet. Vi flyttade ner en våning till större lokaler i somras och nu börjar vi äntligen komma i ordning. Vi sitter med några andra mindre företag och ska ha en liten fest ihop så att vi lär känna varandra lite bättre. Det kommer nog bli himla trevligt. Det blir fem varianter av Gin & Tonic och mat i småplock. Det blir fint.

Den här veckan har jag samlat ihop fyra DIY’s som du kan göra själv i helgen. Jag vill göra alla och det nu! Vi kikar.

1. Ryggsäck med prismor via DIYs.com – Det finns tillfällen då paljetter, prismor och annat bara ser fel ut. Och så finns det tillfällen då det känns SÅ rätt. Och rätt är exakt vad jag känner när jag ser den här ryggsäcken. Själva ryggsäcken i sig är himla fin, men den blir ju ta mig tusan ännu finare med de målade prismorna på. Jag älskar den!

2. Stor stickad tröja via Eat Me Blog – Såhär års blir jag ofta sugen på tjocka stickade tröjor. Och även på att få sticka själv. Jag tycker att den här tröjan var så himla fin och vill ha en egen. Dock får jag inte påbörja ett annat stickprojekt innan jag blivit klar med min pågående islandströja. Men sen tänker jag att den här är perfekt att göra.

3. Kameraband i läder via Always Rooney – Ett nytt band till kameran ligger hööööögt upp på min önskelista över grejer jag vill ha. Men helst vill jag ju göra det själv. Mina planer har varit planer i flera år, men jag kommer uppenbarligen inte till skott. Men, en sån här variant borde jag ju ändå kunna få till. Så mycket finare med ett eget band än med originalbandet med kameranamnet på.

4. Förvaringslåda med läderdetaljer via Mormorsglamour – De här förvaringskartongerna är egentligen gamla skokartonger som har blivit piffade. Så genialt och fint! Jag grämer mig mest att jag inte själv har kommit på att göra detta. Hehe. Här kan en ju såklart göra flera olika varianter. Kanske olika färger till och med. Så fina hur som helst och särskilt för en person som gillar förvaring och att ha saker i lådor.

Vilken är din favorit?

Fler grejer du kan göra själv
#20 / #21 / #22 / #23 / #24 / #25 / #26 / #27 / #28 / #29 / #30 / #31 / #32

 

P.S. Nu kan ni kika på era bidrag i Monthly Makers på månadens tema, BOKSTÄVER & ORD. Här hittar ni inlägget hos Stina.

 TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Crystal backpack via DIYs.com
2. Oversized knitted sweater via Eat Me Blog
3. Simple leather camera strap via Always Rooney
4. Storage boxes with leather details via Mormorsglamour

Pin It
28
Sep 16

Vinfestival i Montecarotto

Verdicchio in festa – Montecarotto

I morse när jag vaknade hörde jag hur regnet smattrade mot fönsterbläcket. Och när jag drog upp persiennerna var det fortfarande mörkt. Typsikt höst. Då tycker jag det passar fint med att drömma mig/oss tillbaka till i somras och när jag hyrde hus med ett gäng vänner i Italien. En av kvällarna körde vi till en av by som låg i närheten. Montecarotto. Där var det Verdicchiofestival. Verdicchio är en vit druva som odlas mycket och görs massa vitt vin just i området vi bodde och var i.

Vi körde längs med slingriga små vägar upp på en höjd och när vi parkerade bilarna möttes vi av den ↑ här ↑ utsikten. Vackert!

Verdicchio in festa – Montecarotto

Vi gick direkt till stora torget och kollade upplägget på festivalen vid informationen. Där fick vi några bra tips och sen fortsatte vi på upptäcksfärd genom den lilla byn Montecarotto.

Verdicchio in festa – Montecarotto

Solen var på väg ner och en kunde verkligen känna att det var en extra festlig stämning i byn. Vi promenerade längs smala gränder och letade efter ett ställe vi kunde få en bit mat, kanske rentav en liten aperitivo.

Verdicchio in festa – Montecarotto

Vi passerade den här magiska gröna väggen av murgröna!

Verdicchio in festa – Montecarotto

Så hittade vi till den här magiska takterassen på Palazzo Baldoni. Där beställde vi in en flaska Verdicchio och apertivo.

Verdicchio in festa – Montecarotto

Verdicchio in festa – Montecarotto

Så fint att sitta på en takterass med fina vänner, se solen gå ner och äta lite mat med en flaska vin.

Verdicchio in festa – Montecarotto

Hela stan var full av uppträdanden och vi fick lyssna på italiensk country med tillhörande linedance. Något jag inte alls var förberedd på att få se i Italien. Mysiga små jazzband, ett stort gäng som hade vunnit (eller kanske bara tävlat i) Italiens variant av Talang. Överallt i smågränderna åt och dracks det. Folk var ute och det var så himla festlig stämning. Hela familjer satt vi långbord och barn sprang runt och lekte. Det är ändå något jag verkligen gillar med Italien, alla småbyar som har festivaler som de har. Det kan vara en festival för byns helgon, eller ett vin och hela byarna vaknar till liv och alla kan fira tillsammans. Fint är det.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk
En utflykt till havet, bad från klippor och utomhusbio
Midsommaraftom i Villa Mami
Utflyktsdag – Sassoferrato, Acqualagna, Passo Furlo
Urbino i solnedgång
En dag, tre måltider

 


 

TRANSLATION: Memories from a verdicchio wine festival in Montecarotto, Italy. 

 

Pin It
26
Sep 16

Fyra måndagstips till er

Gla’ måndag på er! Nu går vi in i sista septemberveckan. Galet! Jag har deadlines och lanseringar i jobbet den här veckan plus att Philips syster + systerdöttrar bor hos oss idag och imorgon. Idag tänkte jag bjuda på fyra fina tips till er. Viktiga saker, roliga, fina och lärorika. Hoppas ni gillar!

#pysslaforvarldensbarn

☞ Karin och Freja på Pysselbolaget har startat en insamling för Världens Barn. Såhär skriver de:

”Kan man rädda världen med pyssel? Kanske inte, men vi kan väl försöka. Jag och Freja har pysslat en sparbössa. I den börjar vi vår egen insamling till Världens Barn. Enkelt, roligt och viktigt!

Vi hoppas att ni vill göra som vi –  pyssla och spara tillsammans. Om vi alla gör varsin sparbössa och fyller dem efter bästa förmåga, då kanske vi kan göra livet lite mer drägligt för dem som behöver. Vi kan också visa för våra egna barn att alla räknas och alla kan göra nått. Vid Världens barn-galan tömmer vi sparbössan med våra barn och för över pengarna. Är ni med?”

Var med och pyssla och/eller skänk pengar du också. Jag kommer tyvärr inte ha tid att göra en egen sparbössa, men en liten slant skänker jag till insamlingen här.

Pokémon Nike iD

☞ PokemonNikeID är en tumblr och ett instagramkonto som två privatpersoner har tagit fram. De gör Nike ID skor inspirerade av Pokémons. Så kul. En behöver ju inte ens gilla pokémons utan bara tycka att specialgjorda sneakers är kul. Jag följer dem på instagram i alla fall och tycker du också ska göra det.

Banana – Electric Confetti

☞ I förra veckan när jag surfade på internet. Hehe. Hittade jag till Electric Confetti, en butik som säljer specialgjorda ”neon”-skyltar. Den här bananen blev jag så förälskad i. Jag känner att jag behöver en sån på en vägg hemma.

☞ Sist men absolut inte minst vill jag tipsa om atilio/Sandras fenomenala guide om att ta bättre matfoton. Guiden består av flera olika delar där Sandra berättar hur hon gör och tänker när det kommer till matfoto. Här hittar du de olika delarna:
Del 1 – Ljuset
Del 2 – Bygg upp en scen + fotobakgrund
Del 3 – Rekvisita och styling
Del 4 – Komposition

 

P.S. Nu blir ju detta tips nr 5, men ändå så viktigt. Blogghjälpen är igång igen där flera bloggare har gått ihop för att samla in pengar till människor på flykt. Här hittar du den insamlingen.

 


 

TRANSLATION: Here are four, or actually, five links for you this Monday.

Pin It
25
Sep 16

Frukost och hjälp att skaffa sig bra vanor

Breakfast at Margot House – Barcelona

Breakfast at Margot House – Barcelona

Breakfast at Margot House – Barcelona

Breakfast at Margot House – Barcelona

Breakfast at Margot House – Barcelona

Jag älskar verkligen frukost och i mina drömmar har jag tid att både duka upp en rejäl buffé och att sitta ner och äta den innan jag börjar min dag. Precis som den här Philip och jag kunde njuta av varje dag när vi bodde på Margot House i Barcelona för några veckor sendan. Den frukosten hade helt klart flera av mina favoritgrejer. Färsk frukt och bär. Det är som godis för mig och jag kan nästan äta hur mycket som helst. En bra yoghurt, som blev ännu godare med all frukt som fanns. Och croissanter. Plus den obligatoriska semesternutellan.

Men verkligheten ser lite annorlunda ut. På vardagar i alla fall. Jag prioriterar bort frukost på morgnarna till förmån för att jag ska hinna sitta och jobba med bloggen. För det är liksom min bästa jobbtid, från 6.30-7.45 typ. Då får jag saker gjorda och kan jobba effektivt. Och här finns ju verkligen egentligen tid för att äta frukost om jag hade prioriterat annorlunda. Så nu i bästa fall tar jag med en chiapudding som jag slängt ihop i en burk kvällen innan till jobbet. Men ärligt så var det rätt så längesedan nu.

Idag ska jag i alla fall äta en ordentligt frukost. Det är ändå söndag och Philips syster med familj sover över. Då kan en inte hoppa över frukosten i alla fall. För helgfrukostar är jag fortfarande bra på. Där äter jag mycket och länge.

Hur gör ni på vardagarna? Har ni några knep eller tips på bra frukostar eller hur ni gör för att hinna med det på vardagsmorgnar? Jag tänker att vi tillsammans kunde göra en bra lista med tips. För det är säkert fler än jag som har det problemet. För jag vill bli bättre.TRANSLATION: I just love a good breakfast and wish I had better breakfast habits on weekdays. What are your best tricks for having both time and eating a good breakfast? 

Pin It
23
Sep 16

Gör det själv #32

Gör det själv #32 – Kreativa projekt för helgen

Nu tycker jag det börjar kännas på riktigt att hösten är här. Det är kyligt när jag åker till jobbet på morgnarna, jag har på mig tjocka tröjor och halsduken ligger framme. Luften ute känns frisk och det luktar skog. Ett annat tydligt hösttecken är att de amerikanska DIY bloggarna har börjat att tänka lite smått på Halloween och det kryllar av höstiga DIY’s på internt. Bland annat ett gäng med grejer du kan göra med pumpor. Och det passar väl bra såhär i skördetider att göra något kul av alla pumpor som fått växa till sig under sommaren. Än är det inte dags att karva ut något ur pumporna utan här har jag hittat fyra varianter som bara är till för dekoration.

Vi kikar!

1. Enhörningspumpa via Lines Across  – Men hallå! En enhörning! Klart en ska rita ögon, göra ett glittrigt horn och sätta dit hår på en pumpa. Tänk att göra en hel familj i flera olika storlekar. Kul ju.

2. Pumpor som skogsdjur via Simple as That – Också så himla gulliga djur. Jag tycker för övrigt att allt som är litet blir automatiskt gulligt. Dom här vara bara så söta!

3. Pumpa med suckulent via Place of My Taste – Kul grej att plantera blommor i en pumpa också. Jag tror det verkligen kan bli en fin liten blomgrupp av flera olika storlekar på suckulenter och pumpor. Och har du en stor pumpa kan du ju plantera flera suckulenter i samma.

4. Splattermålade pumpor via Homey oh My – Eller så kan en spraymåla pumporna i en färg och sen stänka lite nonchalant för att få de så här fina. Vill göra de här bara för att ha i bokhyllan på grund av snyggt!

Brukar du göra något med pumpor?

 

Fler grejer du kan göra själv
#20 / #21 / #22 / #23 / #24 / #25 / #26 / #27 / #28 / #29 / #30 / #31

 TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.

1. Unicorn pumpkin via Lines Across
2. Woodland creature no carve pumpkins via Simple as That

3. Succulent pumpkin via Place of My Taste
4. Paint splattered pumpkins via Homey oh My

 

Pin It