15
Jan 17

Jag flyttar till dnilva.se

Dnilva.se | by Anna María

Nu kanske ni undrade varför jag blev så himla tyst här? Svinpeppad på 2017 med lovord om att steppa upp mitt blogg-game. Och sen bara tyst. Det gäller fortfarande, naturligtvis och det kommer ske framöver. Men inte på den här adressen. Sen 2008 har jag skrivit på den här platsen men nu är jag redo att flytta till en domän med ett lite kortare namn, lite bättre design och mobilanpassad. (Det var väl på tiden för det va?) 

Följ med mig till dnilva.se

Det blir i grunden liknande innehåll. Men! Jag ska göra fler DIYs och dela med mig av hur det ser ut bakom kameran. Mer inspiration och fler inlägg generellt. En lite bättre blogg helt enkelt tänker jag mig. Jag hoppas att du vill följa med mig dit och tipsa gärna som du tror kan gilla min blogg. Alla ni som prenumererar via Bloglovin’ kommer att flyttas över inom några dagar. Om inte följ bloggen HÄR. Det här är bara början på roliga grejer som kommer hända 2017.

Puss och pepp! Vi ses på dnilva.se

DNILVA.SE 

09
Jan 17

Sticka din egna tröja – NOA NOA Knit Kit

NOA NOA Knit Kit

Idag tycker jag det känns som att 2017 börjar på riktigt för många. Nu är alla röda dagar i samband med julen slut och nu sätter liksom året igång på riktigt. Jag tyckte den här tre-dagars-helgen var perfekt. Och även om jag lätt skulle kunna vara ledig i några dagar till känner jag mig ganska redo att komma igång igen. Tack!

Så, jag tänkte vi skulle kika på ett fint bud jag fick hem nyss. Det är ett Knit Kit som NOA NOA och Knit House har tagit fram tillsammans. Vi öppnar och kollar närmare på vad som finns i.

NOA NOA Knit Kit

Det är alltså ett stick-kit där du får materialet till att sticka din egna NOA NOA Archive Style tröja. Tröjan finns i tre färger. Grå, lila och svart. Du får såklart alla garner och själva mönstret som det ”bara” är att följa.

NOA NOA Knit Kit

Jag fick ett kit med den svarta tröjan och den har svart bas med vita och silvriga detaljer. Det tror jag kommer passa mig perfekt i och med att min garderob består till mesta delen av just svarta kläder.

NOA NOA Knit Kit

Så nu är det bara att sätta igång. Ett garnnystan i taget. Jag som är ganska så ny på det här med stickning tycker det ska bli jättekul att få testa att följa ett mönster med flera färger, vilket är något jag aldrig har gjort förut. Så nu tar jag en paus från min andra tröja jag stickar på och sätter igång med denna. Vad jag sett hittills känns det väldigt lovande och jag behöver bara ta mig tid att sitta ner och sticka. Fortsättning följer alltså.

 

*Produkten fick jag som ett pressprov. Detta påverkar inte mina värderingar eller åsikter och alla ord är mina egna.

05
Jan 17

Hej till ett nytt år och ett farväl

Svínahraun

2017 har jag bestämt ska bli mitt år. Det kommer ske en hel del förändringar i mitt liv både på det privata planet, jobbmässigt och bloggmässigt faktiskt. Jag är supertaggad och kommer berätta om alla delar så småningom. För vissa saker kan jag inte prata om. Inte än. Jag vet, så trist att vara såpass hemlig som jag är just nu. Men håll ut!

Det jag KAN berätta just nu är några förändringar som rör bloggen. Det första är att jag i detta nu håller på att designa en ny blogg. Det blir nytt utseende vilket verkligen är på tiden. Är så peppad på det! Och har ni några tankar, input, önskemål, ris eller ros skulle jag bli så glad om ni ville dela med er av dem på mail eller som en kommentar.

Foto: Moa Blomkvist

Den andra förändringen är att jag det här året inte kommer fortsätta som en av värdarna i Monthly Makers. För mig var det ett tufft beslut, men ibland behöver något bra tas bort för att ge plats åt något annat. Och att vara värd i Monthly Makers har, sen vi startade projektet januari 2015, varit så fantastiskt givande, inspirerande och lärorikt. Jag har träffat helt underbara människor som jag har haft så himla roligt med. Och alla ni som har varit med och skapat med oss genom de senaste 2 åren. TACK! Men det fina med Monthly Makers är ändå att jag fortfarande kan vara med och skapa tillsammans med dem och er alla. Men nu i år kan jag lägga ner tid när jag KAN och VILL istället för att det blir ett måste. Monthly Makers har stundtals känts lite som min bäbis, något jag vill ska växa och bli stort och fantastiskt. Det kan det säkert bli, men just nu får det växa med hjälp av 12 andra personer. Utan mig. Och appropå det. Idag är det dags att rulla igång ett nytt år av skapande. Så årets första tema hittar ni här hos Jessica.

Och med den här förändringen kommer jag faktiskt att växla upp mitt skapande och DIYande. Trots att det kanske känns som att jag stannar av när jag inte är med och driver Monthly Makers. 2017 ska bli året som jag verkligen satsar. Jag är så taggad på det. Och för att kunna satsa behöver jag frigöra tid, vilket jag nu har gjort. Hoppas ni är med mig på den här resan.

För nu har den bara börjat!

31
Dec 16

2016 i listformat

anna maría

Sista dagen på 2016 och då hör det väl mer eller mindre till att sammanfatta och blicka tillbaka på året som har varit. Jag tänkte först göra en annan form av sammanställning än jag brukar, men så kände jag att jag ville verkligen fortsätta med den här traditionen och de här frågorna som jag ändå har svarat på flera år i rad. Det blir ändå väldigt lätt att jämföra då och kul för min egen del. Så. Nu kör vi.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag gjorde flera saker jag aldrig gjort förut faktiskt. Några av dem kan jag tyvärr inte skriva något om här. Inte än. Trist för er, men kul för mig. Hehe. Sen har jag gjort lite mindre grejer, men ändå för första gången som att jag har åkt på kod-läger med 100 tjejer. Gått ut och ätit på resturang utan sällskap. Undervisat på Berghs. Fått gråa hår. Fått en vagel. Opererat bort en vagel. Inte kunnat sova pga stress. Och förmodligen något mer. Kul att göra nya grejer ju.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Flera stycken faktiskt. Det kryllar av massa små gulliga barn i min närhet.

Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov nej. Känner mig extremt lyckligt lottad som har kvar så många i min närhet. Det är absolut inte en självklarhet och jag vet att dagen ett annat svar på den här frågan närmar sig. VILL. INTE.

Italy – Urbino

Vilka länder besökte du?
England, Italien, Spanien och Island.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Tid, alltid tid alltså. Jag vet att jag har för mycket grejer för mig för att allt ska gå ihop. Men jag har stora förhoppningar på 2017 att det kommer vara bättre än 2016.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
16 november och 1 december

Ramson

Vad var din största framgång 2016?
Att jag, trots tvivel, tror innerst inne på mig själv och att jag ändå är helt ok på det jag gör. 

Bästa köpet?
Lätt mitt kamerastativ och min menskopp. Alla som har mens borde fasen skaffa sig en menskopp. Det har revolutionerat mitt liv. På riktigt. Köp en idag!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag är rätt sparsam med känslor överlag, men jag minns ett tillfälle inne på en toalett där jag bara var så himla glad över ett besked att jag var tvungen att hoppa och vifta med armarna i luften. Då var jag fan glad.

Saturday in June

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Hela Då som nu för alltid med Kent

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Just nu känns det som att jag var gladare, men samtidigt tycker jag det är svårt att säga och jämföra mellan olika år. Det går ju alltid upp och ner i livet liksom.

Two days in the archipelago

Vad önskar du att du gjort mer?
Ärligt så vet jag inte vad jag hade kunnat göra mer för jag har inte haft tid till andra grejer. Och framför allt inte tid till att reflektera över beslut och val. Men om jag hade haft mer tid hade jag önskat att jag hade haft städat hemma oftare, hade rensat ur skåp och haft tid att umgås mer med vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt tid på sånt jag egentligen inte vill göra.

Favoritprogram på TV?
SKAM! Kanske är för att det ligger färskast i minnet just nu, men serr så bra det är!

Barcelona – Margot House

Vilka böcker har du läst i år?
Jag har i princip inte läst något alls. Så tråkigt. I min anteckning i telefonen hittar jag två avslutade böcker. Sorgligt. De är i alla fall Paper Towns av John Green och Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett ikea-skåp av Romain Puértolas. Den här punkten behöver jag bli bättre på nästa år. Jag gillar verkligen att läsa, egentligen.

Bästa boken du läste i år?
Eeeh, nä. ingen av de två böckerna jag läste var egentligen så himla bra tycker jag.

Explosions in the sky @Berns

Största musikaliska upptäckten?
Det måste nog vara Kaleo. Ett isländskt band som jag faktiskt inte hade hört talas om innan.

Något du önskade dig och fick?
Att mina närmaste lever och mår bra. Tack för det!

Något du önskade dig och inte fick?
Jag tror faktiskt inte det. Men det kan bero på att jag är rätt kass på att just önska mig nåt. 

London Friday

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag blev duktig överraskad på morgonen när mamma, pappa och Hannes hade kört från Uppsala bara för att äta frukost med mig. Snacka om att jag blev förvånad när det ringde på dörren 06.30 och de står där. Jag grät för jag blev så rörd. Sen jobbade jag och efter jobbet åkte jag tillsammans med Philip, Stefan och Malin till London. Så innehållsrik dag ändå.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Självklart. Hade världen inte varit lika dyster och fylld av så mycket hat mot andra människor, ojämställdhet och ignorans mot klimatet och hur jorden mår hade året varit ännu bättre.

A daytrip to Malmö

Vad fick dig att må bra?
Philip, min familj och att FaceTimea med mormor och morfar på torsdagar.

Vem saknade du?
Alla som bor långt bort och någon mer än Philip att prata om ALLT med.

De bästa nya människorna du träffade?
Jag lärde känna 6 nya helt fantastiska människor som på väldigt kort tid kom att betyda massor för mig. Det är fint.

Weekend in Halmstad

Mest stolt över?
Att jag har gett mig själv de bästa möjliga förutsättningarna för att 2017 ska bli ett kick-ass år!

Högsta önskan just nu?
Att 2017 blir just så bra som jag vill.

Hoppas ni alla får ett fantastiskt avslut på 2016 och att 2017 blir det bästa året någonsin!

GOTT NYTT ÅR!

Här kan du se hur jag svarat tidigare år:
2015 i listformat
2014 i listformat

2013 i listformat
2012 i listformat

30
Dec 16

Gör det själv #43

Gör det själv #42 – Kreativa projekt till helgen

Näst sista dagen på hela himla 2016 och vad passar då bättre än att jag ska tipsa om lite grejer du kan göra själv inför nyår? Kanske ska du ha en fest hemma hos dig, du ska iväg någonstans eller så vill du bara ha lite festlig stämning runt dig var du än är? Jag ska fira nyår nere i Småland med Philips familj och vi ska strax ge oss ut på vägen och bila ner. Det blir ett ovanligt lugnt nyår för en gångs skull och jag kände faktist igår att jag knappt fattat att året är på väg att ta slut. Jag hänger uppenbarligen inte alls med i svängarna just nu. Här kommer i alla fall fyra saker du kan göra själv för att få det lite extra festligt när du välkomnar det nya året.

1. Glittrande diadem med stjärnor via The House That Lars Built – Jag gillar att klä ut mig och skulle vilja ha maskerad varje dag, men ibland känns det lite fel om ingen annan är utklädd. Ett sånt här diadem är perfekt då, nåt spexigt men ändå kompatibelt med sittande middag och mingel.

2. Glittrande sockervaddsdrink via A Bubbly Life – Den här var ju himla festlig, både sockervadd och guld. Jag tänker mig att själva drinken inte är så himla god pga supersöt när sockervadden smälter ner. Men jag gillar det som dekoration. Kanske funkar det bra att pressa en citron, hälla på någon form av bubbelvatten och sen sockervadden. Det kanske blir en perfekt blandning? Hur det än smakar så var det himla fint och festligt i alla fall.

3. Glittrig bordsplacering via Birdsparty – Bordsplaceringar är nåt som går att göra själv i oändlighet, men hos mig blir det lite bortglömt. Kan bero på att jag inte har så mycket stora bjudningar. MEN! Det här var ett fint, glittrigt och enkelt sätt att få mycket stämning med. Flirtkulor, gem och glitter.

4. Fotovägg via Make and Tell – Vad vore en nyårsfest utan en fotovägg va? Eller egentligen kan en sån här nog få hänga kvar året om. Jag tror livet skulle bli lite roligare med en glittrig / guldig vägg hemma.

Hur ska du fira nyår?

 

Fler grejer du kan göra själv
#30 / #31 / #32 / #33 / #34 / #35 / #36 /#37 / #38 / #39 / #40 / #41 / #42

 


 

TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. NYE star crown via The House That Lars Built
2. Cotton Candy Sparkling Wine Cocktail via A Bubbly Life
3. Place card holders via Birdsparty
4. Scallop fringed backdrop via Make and Tell