22
Jul 16

Gör det själv #25

Gör det själv #25 – Kreativa projekt till helgen

Idag är det fredag och jag är ute i skärgården och hälsar på Hanna, min barndomskompis med familj. Jag kan helt klart vänja mig vid att ha semester. I onsdags till exempel gick Philip och jag bort till Svwandamsparken i Midsommarkransen, jagade Pokémons, låg på en filt och fikade. Typiskt semesteraktig sak att göra. Andra saker en kan göra på semestern är att ta tag i de där projekten en länge har haft i huvudet men inte riktigt kommit till skott med. Eller bara göra nåt för att det är fint och roligt.

Här kommer fyra saker du kan göra själv som jag inspireras av nu.

1. Virkad väska med rävmotiv via 1 Dog Woof – Hallå! Hur gullig är den här då? Så söt liten virkad rävväska. Virka är för övrigt något som jag aldrig gör. Sist jag virkade var nog på syslöjden i högstadiet. Men jag tror jag skulle tycka det var roligt om jag bara gjorde det. Kanske ska prova den här?

2. Genomskinlig meny via The Merrythought – Ska du ha grillfest, bröllop eller något annat nu i sommar? Varför inte göra den här fina skylten. Perfekt för en meny, roliga fakta eller om en gör mindre bitar – bordsplacering.

3. Kaktusarrangemang via Historias de Casa – Suckulenter och kaktusar syns ju i vart och vartannat hem nuförtiden och jag förstår det. Så lättskötta och fina! Här var bra tips på hur en ska göra ett fint arrangemang av dem. Nu behöver jag bara den rätta ”krukan”.

4. Pappers Medinilla via The House that Lars Built – Fideli Sundqvist och hennes papperskonst har länge imponerat och inspirerat mig. I hennes senaste bok Paper Garden visar hon hur en kan göra fantastiska kreationer i papper. Här har hon delat med sig utav hur du gör din egen Medinilla. Så prova att göra den här blomman, gå sen och köp boken. Det tänker jag i alla fall göra.

 

Fler grejer du kan göra själv
#10 / #11 / #12 / #13 / #14 / #15 / #16 / #17 / #18 / #19 / #20 / #21 / #22 / #23 / #24

 TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.

1. Crochet fox purse via 1 Dog Woof
2. Acrylic menu via The Merrythought
3. Mini cactus centerpiece via Historias de Casa
4. Paper medinilla plant via The House that Lars Built

Pin It
21
Jul 16

Monthly Makers SAGA – Bokmärke med tofs

Monthly Makers – SAGA

Dags att visa er vad jag har gjort på tema SAGA i månadens Monthly Makers. Att läsa sagor, och för den delen böcker kräver ju ett fint bokmärke. Eller hur! Så det är precis vad jag har tolkat månadens tema med. Genom att göra ett eget bokmärke alltså. Det är på riktigt kanonenkelt och en kan variera på tusen olika sätt. Jag tänkte visa hur jag gick tillväga.

Monthly Makers – SAGA

↑ Det här är vad du behöver ↑

För själva bokmärket: tjockt papper, en penna att rita med, linjal, hålslagare och sax eller skalpell.
För tofsen: gaffel, tråd/garn eller liknande, sytråd och sax.

Jag måttade lite på måfå hur stort jag ville att själva bokmärket skulle vara. Skar ut det och ritade två olika mönster med en tunn penna. Sen är det bara att göra ett hål med en hålslagare.

Monthly Makers – SAGA

För att göra själva tofsen följde jag den här guiden från Flamingo Toes. Snurra det tjockare garnet runt en gaffel och själva tofshänget. Snurra sedan runt sytråden och gör en midja. Ta av garnet från gaffeln och klipp upp. Tofs, klar! Sen fäste jag den i hålet på pappret. I en perfekt värld hade jag haft en matchande sytråd till mitt gula garn, men jag ville verkligen försöka göra något på det materialet jag hade hemma så då fick det bli vit tråd istället. Kan ju vara kul att ha nån annan färgglad tråd där.

Monthly Makers – SAGA

Och inspirerad av Mikaelas fina kruka med fiskbensmönster ville jag ha ett bokmärke i samma stil. Det är så himla roligt och avkopplande pilligt att sitta och rita mönster med små prickar också streck.

Monthly Makers – SAGA

Monthly Makers – SAGA

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juli är temat SAGA och Jessica är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag för att vara med senast den 28 juli. Efter det sätter Jessica ihop ett inlägg med allt sagolikt vi skapat.

Är som vanligt pepp på att se vad ni alla har gjort.

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

Vi som driver Monthly Makers är Alicia, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Jessica, Mikaela, Ruth, Sandra, StinaWilda och jag.

Du hittar oss på facebook, instagram, pinterest och på monthlymakers.com

✂ ✎ ✂ ✎ ✂

 

TRANSLATION: Monthly Makers is a creative challenge where we want you to create with us. Each month has a theme and based on the theme we all create awesome stuff. This month’s theme was SAGA and I made these bookmarks. Perfect for keeping track of the right page. 

It’s super easy. Take a thick paper, cut it at the size you want. Draw a fun pattern and make a hole. Then make the tassel. I took help from this great tutorial from Flamingo Toes

Pin It
20
Jul 16

Midsommarafton i Villa Mami

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

Midsummer in Villa Mami – Italy

I år firade jag midsommar nere i Italien. Ett svenskt midsommarfirande med en stor dos Italien. Dagen började med att Anna höll i ett pass Body Balance nere vid poolen. Varmt, svettigt och så himla kul! Efter träningen och ett snabbt dopp i poolen för att återställa kroppen till normal temperatur dukade vi upp till en maffig frukost ute. Jag hade bakat baguetter och det fanns allt en kan önska sig till frukost. Sen ägnade vi dagen åt att förbereda och fixa inför en stor middag framåt kvällen där vi hade svensk midsommarmat med en italiensk touch.

Ett gäng stod för matlagningen, ett annat för dekorationer, ett tredje bildade bandet San Peligrinos och ett fjärde gäng styrde femkamp. Vi tävlade i tre vattengrenar. Transport på flytmadrass, hela havet stormar och håll en boll i luften så länge som möjligt. Sen två grenar på land. Gissa vem, alla skrev ner två grejer om sig själva som ingen annan visste, sen skulle vi gissa vem faktan tillhörde. Kul. Och sista grenen var nynna låten du hör i lurarna.

Det nybildade bandet San Peligrinos hade livemusikquiz. Succé! Och framåt midnatt hade Amelia fixat en cermoni nere i lusthuset vid poolen. En cermoni som hon hade själv varit med om i Hong Kong när hon bodde där.

↑↑↑ + stort hus + fina vänner = bra midsommar!

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk
En utflykt till havet, bad från klippor och utomhusbio


TRANSLATION: A kind of swedish midsummer in Italy.

Pin It
18
Jul 16

Bröllop i Skåne

Angelicas & Kizzys wedding

Förra lördagen var Philip och jag nere på bröllop i Skåne. Våra vänner Angelica och Kizzy (Fredrik heter han ju egentligen, men det har jag aldrig kallat honom) skulle gifta sig. Bröllop är ju himla fina och det blir ju som alltid roliga fester. Själva bröllopet tänkte jag vänta lite med, men jag tänkte vi kunde kika på hur jag såg ut.

Jag hade en en klänning som jag köpte på Bubbleroom för några år sedan. Jag brukar alltid försöka använda klänningar jag köper till bröllop på mer än en gång. Annars liksom ligger de bara i garderoben utan att användas. Och det tycker jag är himla synd.

Angelicas & Kizzys wedding

Mitt hår just nu och jag är inte särskilt bra vänner. Det är liksom för långt och ganska slitet av alla blekningar och behandlingar som det har fått genomlida. Men fördelen är att håret har bivit rätt långt och jag kunde göra en frisyr för en gångs skull. Yay! Du tvinnar bara håret runt ett hårband så ser det himla fancy ut. Så petade jag i lite brudslöja för extra piff.

Angelicas & Kizzys wedding

Själva festen var ute på landet och vi var omgivna av åkrar på alla håll och kanter. Så himla idylliskt.

Angelicas & Kizzys wedding

Så en liten närmare titt på håret. Tror att detta kommer bli min bästa frisyr i sommar. Lätt att fixa och skönt att få bort håret från ögonen. Jag kände mig himla fin i alla fall.

 


TRANSLATION: This is what I wore on Angelica and Kizzys wedding the other day. 

Pin It
16
Jul 16

Kan vi prata lite om Pokémon Go?

Pokémon Go

Okej. Jag har spelat det sen den 10 juli och är liksom helt fast. Det var Hannes, min lillebror som smsade mig och sa att han skulle ut i skogen och jaga Pokémons. Pepp, tänkte jag! Eftersom det inte är släppt i Sverige än får en trixa med ett konto i ex amerikanska app store. Philip har haft ett konto där i massa år så jag kunde ladda ner min app genom hans. Värt. Annars sägs det släppas när som helst i Sverige också. Om en hellre vill det.

Pokémon Go

Jag är just nu i Påarp utanför Halmstad vilket är inte det Pokémontätaste stället i världen. Det finns bara ett Pokéstop och det är ute vid en sten mitt i en kohage. Vilket gör att jag typ ständigt har slut på bollar. Vårt närmsta gym ligger i Trönninge som är kanske 5 km bort, så en dag efter jobbet hoppade Philip och jag på våra cyklar och cyklade bort dit för att testa våra Pokémons. (Tog över gymmet vid Rolles grill. Thank you! #TeamMystic) Det var liksom då det gick upp för mig hur stort detta har blivit. På en dryg vecka har det totalt exploderat. Det känns som nåt större än bara Pokémon. Det här är liksom en helt ny grej och vi är mitt i det. Vi mötte nog 4 sällskap som gick runt och spelade på vår korta tur dit. I lilla Trönninge. Det liksom fascinerar mig. Jag kan tänka mig hur det måste vara inne i städer också.

Pokémon Go

Jag tycker liksom att detta dels är jättekul att spela, för jag minns hur himla kul det var att spela Pokémon på Game Boy och det här blir såklart en ny nivå när en måste ut och röra sig utomhus. Men sen är jag också så imponerad över själva fenomenet och den utveckling som kommer komma med detta. Men att media på många håll väljer att gå ut och klaga över hur folk skadar sig eller inte är uppmärksamma i trafiken tycker jag bara är så himla synd. Ta istället upp hur ballt detta är. Vilket sjukt häftigt fenomen och så vidare. För att inte tala om alla appidéer Philip och jag har kommit på i förlängning till detta.

Men nåt i mig tycker att det är lite pinsamt också. När jag liksom tittar på det utifrån. Vi gick en snabb promenad runt kvarteret igår för att kolla om det fanns några roliga Pokémons att fånga och få steg så att våra ägg skulle kläckas. Då mötte vi två äldre par och de kollar på oss och undrar om vi spelar Pokémon Go. Är det så uppenbart? Vi stirrar ner i telefonerna går fram till en punkt. Håller upp telefonen och swipear lite på skärmen. Vänder tillbaka igen. Jag måste bara komma ifrån det och spela med stolthet. För det är svinkul ju!

Nu ska vi till Laholm och spela padel. Vem vet. Vi kanske stannar till på nåt Pokéstop eller gym på vägen dit.

Vad tycker du om Pokémon Go, spelar du? 

 

TRANSLATION: I’ve been playing Pokémon Go for almost a week and I’m hooked.

Pin It
15
Jul 16

Gör det själv #24

Gör det själv #24 – Kreativa projekt för helgen

Hurra för fredag igen! Idag jobbar jag min sista dag innan jag går på nästa omgång semester. (Har delat upp min ledighet i två omgångar. 2 veckor ledigt, 2 veckor jobb, 2 veckor ledigt igen.) Så jag tänkte vara supereffektiv och få klart allt så att jag verkligen på riktigt kan njuta av semestern. Ni vet säkert vad jag tycker en kan hitta på på helgen, semestern eller andra lediga dagar. Gör nåt själv. Pyssla. DIY:a. Bygg något. Måla. Sommaren är dessutom extra bra för då kan en vara utomhus och dona.

Vi kikar på vad jag har samlat ihop den här veckan som jag inspireras extra mycket av.

1. Blomkrans med citroner via Camille Styles – Vet inte vad det är, men jag får liksom aldrig nog av blomdekorationer, kransar och liknande DIY’s. Jag är ganska dålig på att göra dem själv. Men tycker det är så himla fint och önskar att jag hade antingen väldens trädgård så jag kunde plocka blommor själv när andan föll på eller en bautabudget. Jag tycker den här kransen var extra fin för det var så mycket grönt i den och citroner.

2. Slevhandtag i makramé via Jojtastic – Fint och smart sätt att göra en vanlig träslev lite roligare. Det kanske inte är megapraktiskt om en har sleven till nån kladdig tomatsås, men som salladsbestick eller nåt annat okladdigt tycker jag det var så himla fint. Enkelt att sitta utomhus och knyta dessutom.

3. Badkarsbricka i plexiglas via A Beautiful Mess – Det här är ett DIY som dyker upp lite här och var. En bricka med handtag. Så enkelt och genialt. Går ju att variera i massor. Jag är inte direkt en badperson, men kan absolut se mig själv ligga i badet och kolla på serier. Perfekt iPad-bricka ju! Men skulle vara väldigt nervös över att tappa ner iPaden i badet…

4. Hatthängare via atilio – Jag är svag för DIY’s av trä. Det är inte bara snyggt utan det luktar även så himla gott när en håller på med det. Den här hatthängaren är bara så snygg. Plus enkel att göra och det är ju min bästa kombo.

 

Fler grejer du kan göra själv
#10 / #11 / #12 / #13 / #14 / #15 / #16 / #17 / #18 / #19 / #20 / #21 / #22 / #23

 


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Citrus Wreath via Camille Styles
2. Macramed Spoon Handle via Jojtastic
3. Lucite Bathtub Caddy via A Beautiful Mess
4. Accordion Hat Rack via atilio

Pin It
14
Jul 16

Utflykt till havet, bad från klippor och utomhusbio

Italy – Sirolo

En av dagarna i Italien bestämde vi oss att åka på utflykt med sikte på havet. Vi körde längs kringliga vägar upp och ner genom vackra landskap tills vi kom till Sirolo. Philip som var kartläsare guidade oss upp på toppen till en utkiksplats. Aå alla sprang ut ur bilen, sträkte på benen och oh-ade och ah-ade över den fina utsikten.

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Italy – Sirolo

Vi var typiskt turisteffektiva. Ut ur bilarna, smattra av lite bilder, njuta av utsikten och tacka för oss.

Italy – Sirolo

Italy - Sirolo

För vi hade siktet inställt på havet, saltvatten och bad. Vi hittade ett badställe som vi fick snitsla oss genom en skog innan vi kom fram till. Det var i princip inga andra där och vi kunde hoppa från klipporna, njuta av solen och havet som låg oändligt framför oss.

Italy - Sirolo

Italy - Sirolo

Italy - Sirolo

När vi var helt färdigbadade och våra magar började kurra packade vi ihop, letade oss upp till bilarna igen och åkte vidare.

Italy – Numana

Vi hade märkt ut en agriturismo i närheten som vi åkta mot. Är du i Italien vill jag verkligen tipsa om att du ska äta på en agriturismo. Det är lokala bondgårdar som ofta har övernattningsmöjligheter också. Om jag minns rätt så måste nästan all mat och råvaror vara från just den gården. Så maten är alltid så god och du får möjlighet att smaka på massa lokala grejer. De två gånger jag har varit på en agriturismo har varit så himla bra plus extremt prisvärt.

Italy – Numana

Men! När vi väl kom fram var det stängt och skulle inte öppna förrän till kvällen vilket ju var ett himla minus. Vi var 12 rikigt hungriga personer. Men fint var det i alla fall på utsidan. Så vi letade oss vidare till något annat ställe med mat.

Italy – Numana

Så tillslut efter alldeles för många stängda ställen lyckades vi få tag i mat på en restaurang vid stranden som egentligen hade stängt. Men de sa att de kunde fixa ihop nåt enkelt. Vi fick pizza och friterad fisk och grönsaker. Så vansinnigt gott. Kan i och för sig delvis bero på den extrema hungern. Men jag tycker det var himla bra fixat trots att de ”inte hade nåt”.

Sen åkte vi till en vingård i trakten (Fattoria Le Terazze) och fick smaka på deras viner plus att vi köpte med oss lite vin, olivolja och marmelad att ha hemma i huset.

Italy – Villa Mami

Och på kvällen ordnade vi utomhusbio i pergolan. Philip hade packat med sig sin lilla mini-projektor. Så satt vi ute, lyssnade på syrsor och såg på film.

 

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami
Poolhäng och helgrillad fisk


TRANSLATION: One day we took a drive to Sirolo and down to the ocean and found this amazing place were we could dive from the cliffs. Then we drove around the beautiful Italian landscape and finnished off with a movie night outside at Villa Mami.

Pin It
13
Jul 16

DIY – Faux fur shoe accessory

DIY faux fur accessory by Anna María

Det är något med fejkfluff som jag liksom blir förtrollad av. Vet inte om det beror på att jag bara måste klappa på det eller om det har med att jag sydde massa fluffiga handväskor när jag var runt 10 år, men något är det som gör att jag dras till det. Så när Sara som jag jobbar på samma jobb som jag frågade mig om jag också ville göra en fluffig skoaccesoar sa jag JA! utan att ens blinka. Jag har tidigare sett ett liknande fluff på modeprofiler på internet så det kändes kul att göra en egen variant. Och himla oklart vad detta ens är för något på svenska. Namn på DIY’s tycker jag alltid känns så mycket lättare på engelska av någon anledning. Så därför kallar jag den ”faux fur accessory”.

International reader? Scroll down to the bottom of the post for translation.

Svårighetsgrad:

Tidsåtgång:
mindre än 30 min

Du behöver:
⟡ En bit imiterad päls
⟡ En bit imiterat skinn
⟡ Sax
⟡ Lim
⟡ Klämmor

(Beskrivning efter bilden)

DIY faux fur accessory by Anna María

Gör såhär:

♦ Klipp ut så stora bitar som du vill ha. För att du fortfarande ska ha en fluffig kant, försök klippa bara längst inne vid tyget och inte på själva fluffet.

♦ Limma en tunn sträng lim längs med kanterna så att fluffet inte trillar bort.

♦ Klipp ut en lika stor bit av det imiterade skinnet, detta ska bli bakstycket av själva accesoaren. (Egentligen kan du skippa att ha en fin baksida om du vill, men jag tyckte det kändes finare och lite stabilare.)

♦ Limma ihop baksidan med det fluffiga tyget. Avigsida mot avigsida. Låt torka.

♦ Limma sen fast klämmorna. Här kan det vara bra att mäta vilket avstånd du vill ha om har ett par speciella skor du tänkt använda. Låt torka.

♦ Kläm fast i skosnöret på dina skor.

KLART!

Och på tal om DIY och saker du kan göra själv. Nu har Jessica släppt månadens tema för Monthly Makers. In och kika på hennes blogg för att ta reda på vilket tema vi ska jobba med i juli.

 


 

TRANSLATION:
Difficulty level:
▲△△△△

Time requirement:
Less than 30 minutes

You need:
⟡ Faux fur

⟡ Faux leather
⟡ Siccors
⟡ Glue
⟡ Clips 

How to: 
♦ Cut out the size you want. (To keep the edges still somewhat fluffy, try to cut only the fabric and not on the faux fur.)
♦ Glue a thin string of glue along the edges so that the fluffy bits doesn’t fall off.
♦ Cut an equally sized piece of the faux leather, as the faux fur. This will be the back. (Actually, you can skip this step if you don’t care about the back. No one will see it anyway.)
♦ Glue the leather of the fur. Back side to back side. Let it dry.
♦ Then it’s time to glue on the clips. Let it dry.
♦ Attach the faux fur accessory to your shoelace.
DONE!

Pin It
12
Jul 16

Poolhäng och helgrillad fisk

Italy – Villa Mami

Tredje dagen i Villa Mami och idag var första dagen vi bara tänkte hänga vid poolen och liksom på riktigt njuta av semester. Jag hittade en stor flytring och parkerade mig där.

Italy – Villa Mami

Italy – Villa Mami

Italy – Villa Mami

Annars hängde vi mest runt i poolen, bollade och räknade hur länge vi kunde bolla bollen mellan oss. Flöt runt på vattnet, försökte läsa lite, pratade, lyssnade på musik. Någon gick upp och hämtade frukt. Fyllde på med vatten och så vidare.

Italy – Villa Mami

Så närmade sig klockan lunch och det var dags att stilla hungern. Marit dukade upp långbordet.

Italy – Villa Mami

Och så styrde vi upp en pasta. Tror det här är en variant med pasta, mozzarella, tomat och basilika. Typiskt italienska smaker.

Italy – Villa Mami

Italy – Villa Mami

Och så ett litet glas svalkande rosé från trakten. Älskar för övrigt de här luncherna vi hade. Långbord, mycket mat, samtal och semester.

Italy – Villa Mami

Efter maten, disk och undanplock. Och säkert nåt mer dopp i poolen kom suget efter en gelato. I samlad trupp promenerade vi ner till Fabriano. Landskapet alltså, så fint!

Italy – Villa Mami

Tänk att detta kan vara någons vardag. At gå upp och ner för de här branta backarna. Jag skulle lätt kunna ha det som vardag.

Italy – Villa Mami

Hej hej! Hela Villa Mami-gänget (utom Philip som är bakom kameran).

Italy – Villa Mami

Efter nån timme nere i stan och allas gelatobehov tillfredsställt vandrade vi upp för de branta backarna igen och hem till Collepaganello och Villa Mami.

Italy – Villa Mami

Så blev det kväll och vi helgrillade fisk fylld med örter och citron. Till det åt vi en salsa verde och bröd. Ha-llå vad gott!

Italy – Villa Mami

Så satt vi i pergolan under filtar, pratade, åt och njöt. Tack för ännu en fin dag!

MER OM ITALIEN:
☞ Ancona
Vi flyttar in i Villa Mami
Utflykt till Grotte di Frasassi
Välkommen till Villa Mami

 


 

TRANSLATION: Our third day at Villa Mami we spent relaxing by the pool, went down to Fabriano for some gelato and for dinner we grilled an amazing fish.

Pin It
11
Jul 16

En vildvuxen balkong efter två veckor borta

My balcony

Något av det första jag gjorde när jag kom hem från Italien var att sticka ut huvudet på balkongen och kolla hur alla odlingarna mår. Kristin och Marco hjälpte oss med vattning första veckan när vi var borta, men resten av tiden förlitade jag mig på regn och att upp-och-ner-vända PET-flaskor. Paprikan och basilikan hande minsann växt en hel del! ↑

My balcony

Hela balkongen kändes lite som en djungel. Allt var lite rufsigt och växte i den riktningen som de hade lust med.

My balcony

Kolla bara här! Så himla mycket det ändå har växt på dryga två veckor. Och allt vatten i PET-flaskorna var slut, men jorden var ändå rätt fuktig. Det är egentligen mitt bästa knep om en ska vara borta en stund och inte har någon som kan komma och vattna regelbundet. Vattna först som vanligt så jorden till en början är fuktig. Fyll PET-flaskor med vatten. Vänd dem upp och ned och tryck en bit ner i jorden i krukan. På så sätt tar jorden upp den fukt den behöver allt eftersom.

My balcony

Och såhär ser det ut efter ett tag. Flaskan liksom dras ihop allteftersom vattnet försvinner.

My balcony

Och vid en närmare titt på basilikan så kan en ju se att den mår rätt fint och att det är hög tid att skörda den.

My balcony

En av paprikorna har sjuktit lite mer i höjden än de andra. Det är dock den enda som har haft en pinne som stöd. Kan det vara så att den växer bättre när den får stöd, eller är det bara en tillfällighet? Någon som vet?

My balcony

Så passade jag på att skörda basilikan så att den kan fortsätta växa. Jag har skrivit ett inlägg om hur jag skördar basilika. Läs gärna det om du är nyfiken på hur du ska göra.

My balcony

Ändå rätt stora blad jag fick till i år. Måste ju vara nåt med mina frön. Detta är ej normalt. Nästa år blir den en ny fröpåse, vi får se om det är fröna som gör det eller om vi helt enkelt har väldigt bra fingrar för basilika. Nu ligger allt i påsar i frysen och väntar på att få bli en riktigt god och grön pesto.

 

LÄS MER OM MINA ODLINGAR
Plantera ut på balkongen
☼ Mina odlingar – Maj
Mina odlingar – Juni

Pin It